Plan Sanne Bakker

Zoeken en Vinden, dat is wat je als ouder doet als het gaat om opvoeden. Zoeken naar jouw manier om er wat moois van te maken. Iets moois voor je kind(eren), voor jezelf, je partner, jullie allen, maar ook voor de grotere kring; je straat, de wijk, de buurt.

Het creëren van een veilig gevoel is een belangrijke basis in de opvoeding

Het is interessant om de zoektocht hiernaar samen doen. Je houdt zelf de regie om het juiste pad te bewandelen, maar wordt geïnspireerd door andere ouders.

Er bestaan talloze websites, organisaties, boeken en andere vormen waar je als ouder je informatie kunt vinden, maar dat kan je zoektocht ook beperken, omdat je dan door de bomen het bos niet meer ziet. Wat zeer efficiënt en interessant blijkt, is nog altijd het persoonlijke live-contact. { In een periode van Corona wellicht op het eerste gezicht weer wat lastiger, maar ook daar valt altijd weer een vorm in te vinden. } 

Ik wil een (fysieke) plek gaan realiseren waar ouders op een laagdrempelige, en vooral leuke manier bij elkaar kunnen komen voor een gesprek. Een gesprek in de breedste zin van het woord; een luchtig gesprek om even je verhaal kwijt te kunnen, om even aan de dagelijkse sleur te ontkomen, om opvoedtips te ontdekken, om de juiste weg naar professionele hulp te ontdekken, om opvoedinspiratie op te doen, om vragen te stellen, om diensten aan te bieden. Dit dichtbij, in de buurt, voor elkaar, waarbij de lijnen kort kunnen blijven zodat wat er nodig is, snel gerealiseerd kan worden. Vertrouwen in elkaar is hierbij een belangrijke pijler. Dit biedt de veiligheid die zo belangrijk is. Ouders van Betekenis biedt een belangrijk platform bij de uitwerking van dit plan. Hier kan inspiratie opgedaan worden om met elkaar te creëeren en te realiseren.

Ouders van Betekenis heeft de eigenwijze daadkracht om projecten met elkaar van de grond te krijgen. Het brengt een grote hoeveelheid gedreven ouders samen.

Contact: sannebakkereefting@gmail.com / 06 – 14876531